اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان

Golpayegan Public Library Office
اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان

این وبلاگ جهت معرفی و اطلاع رسانی فعالیت‎های اداره کتابخانه‎‎های عمومی شهرستان گلپایگان راه اندازی شده است.

بایگانی

آدرس

منابع طرح کتاب‌خوان آبان ۱۳۹۹ معرفی شد

دوشنبه, ۱۲ آبان ۱۳۹۹، ۰۸:۰۷ ق.ظ

کتابخوان آبان 99 - کراپ‌شده

چهار کتاب «آقای مهدی! سلام» نوشته حمیده رضایی؛ «پیشوای صادق» نوشته سید علی خامنه ای؛ «بازی‌های ورزشی، نقش آن در رشد جسمانی و روانی کودکان» نوشته مه‌پری قاسم‌نژاد و «چگونه کتاب بخوانیم» نوشته مارتیمر جی. آدلر، چارلز لینکلن ون دورن و ترجمه محمد صراف‌تهرانی، آثار ارائه شده در بسته پیشنهادی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در قالب طرح کتاب‌خوان آبان ماه ۱۳۹۹ است.


«آقای مهدی! سلام»

پدیدآور: حمیده رضایی

 ناشر: موسسه بنیاد فرهنگی مهدی موعود (عج)

 تعداد صفحات: ۱۲

از آن‌جایی که در فرهنگ ما، آموزش مفاهیم اخلاقی و دینی امری مهم و مقدس محسوب می‌شود، باید بهترین روش را برای تحقق آن انتخاب کرد. انتقال مفاهیمی از این دست، از طریق کتاب‌های متناسب با شرایط سنی کودکان و تشویق آن‌ها به مطالعه، از راه‌های تأثیرگذار در این مورد است.

در کتاب «آقای مهدی! سلام» کودکان با نوشتاری کودکانه، در قالب پنج نامه خطاب به امام زمان(عج) با ایشان درد و دل کرده و خواسته‌هایشان را مطرح می‌کنند. نامه‌های ساده و کودکانه این مجموعه به کودکان می‌آموزد که چگونه با امام زمان خود صحبت کنند؛ همانطور که  با پدر و مادر یا خواهر و برادرشان به راحتی صحبت می‌کنند. آن‌ها یاد می‌گیرند که چطور برای گفتگو با امام زمان می‌توانند برای ایشان نامه بنویسند.

آشنا کردن کودک با امام حاضر و نشان دادن نحوه ارتباط با ایشان، ایده و هدف اصلی نویسنده است. بیان برخی نکات اخلاقی در قالب نامه، آن هم از زبان خود کودک، نوعی آموزش به روش غیرمستقیم است که روش مؤثرتری محسوب می‌شود؛ نویسنده نیز به خوبی توانسته در تحقق این هدف موفق باشد.

حضور کودک در مراسم دعای ندبه و دقت به صحبت‌های بزرگترها و یا پرسش و پاسخ با مادر و پدر و نحوه پاسخ‌گویی صحیح والدین به کودک از موارد ظریف و کاربردی در این مجموعه است.


«پیشوای صادق»

پدیدآور: سیدعلی خامنه‌ای

 ناشر: انقلاب اسلامی

 تعداد صفحات: ۱۳۴

«از نخستین روز برانگیختگی امام تا لحظه‌ی بدرود زندگی پرتلاش و پرثمرش ۳۳ سال طول کشید. در این مدت، فراز و نشیب‌ها و تحولات سیاسی و اجتماعی، شرایط زندگی امام و شیعیان را بارها تغییر داد. شاهین ترازوی پیکار، به سود یا به زیان جبهه‌ی تشیع، نوسان‌ها دید ... و امام صادق (علیه‌السلام) در همه‌ی این احوال، همان رهرو و راهبر مصمم و آگاه و نستوهی بود که در میان صدها آیت یأس و آهنگ امید، تنها و تنها به رفتن و راه دراز را هر چه بیشتر طی‌کردن و مرحله‌های ناگزیر را پشت سرنهادن، می‌اندیشید و بس.»

«پیشوای صادق» مجموعه سخنرانی‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای درباره تحلیل زندگانی امام ششم علیه السلام بین سال‌های ۴۵_ ۵۰ شمسی است که به صورت کتاب در بین سال‌های ۵۸ تا ۶۰ منتشر شده است. محتوای کتاب هرچند مختصر، درباره سیره فرهنگی- سیاسی امام بوده و یکی از بهترین تحلیل های سیاسی درباره عملکرد امام صادق (علیه السلام) شمرده می‌شود.

در دیدگاه رهبر معظّم انقلاب، سیره‌ی امامان معصوم علیهم‌السّلام به انسانی ۲۵۰ ساله تشبیه می‌شود که بر اساس شرایط زمانی، بهترین شیوه را برای رسیدن به اهداف والای اسلام، انتخاب کرده‌اند که در این میان، امام صادق (علیه السلام)  سهم مهم و تأثیرگذاری را در تاریخ سیاسی اهل‌بیت (علیهم‌السّلام)  داشته‌اند. آنچه در این دیدگاه نسبت به سیره‌ی سیاسی آن حضرت، مشاهده می‌شود تلاش ایشان برای تأسیس حکومت مطلوب ائمّه (علیهم‌السّلام) است. در این کتاب مخاطب با تعاریف عمیق و معانی دقیق عباراتی مانند امام، ولایت، شیعه و وظایف شیعه آشنا می‌شود.

همچنین مؤلف معظّم در این اثر به موضوعات شرایط زمانه و اقدامات امام در تقابل با خلفای زمان، شعرا و علمای درباری و نیز تعامل با  شیعیان و البته مباحثی مانند فلسفه‌ی امامت، فلسفه‌ی نبوت، توضیحاتی درباره اقدامات امام سجاد (علیه‌السلام) و نقش سازنده‌ی ایشان و شاخصه‌ی دوران امام‌ باقر (علیه‌السلام) و... پرداخته است.


«بازی‌های ورزشی، نقش آن در رشد جسمانی و روانی کودکان»

پدیدآور: مه‌پری قاسم‌نژاد

ناشر: ورزش

 تعداد صفحات: ۳۸۴

تأثیر و نقش مهم بازی‌ها در رشد جسمانی و روانی کودک، از موضوعات بسیار مهمی است که امروزه توجه بسیاری از پژوهشگران علم روانشناسی، علوم رفتاری و تربیت بدنی را به خود جلب کرده است.

کودکان در خلال بازی‌های ورزشی و تمرینات بدنی، با یادگیری مهارت‌هایِ اصلی که در آینده به آن نیاز دارند، قدرت مواجهه با مسائل و مشکلات گوناگون را می‌آموزند. آمادگی جسمانی، برخورداری از سلامت جسمی و روانی، توانایی حل مسئله و تعامل با گروه همسالان از مهم‌ترین این مهارت‌ها محسوب می شود.

این کتاب در ۵ فصل، به نقش ورزش در زندگی کودکان، اهمیت شروع ورزش از دوران کودکی، مهارت‌های بنیادی، روش‌های تدریس و معرفی انواع بازی‌ها می‌پردازد. پس از معرفی اثرات ورزش در زندگی کودکان و عواقب عدم توجه به آن در آینده، ورزش‌ها و تمریناتِ مناسب برای گروه‌های سنی مختلف به همراه روش انجام و تصویر معرفی ‌می‌شود. این بازی‌ها و تمرینات شامل بازی‌های جذاب، هیجان انگیز و متنوعی مثل قایم موشک، گرگم به هوا، جنگ خروس، راه رفتن با کتاب، الک دولک، بگیر و بکش، گرگم و گله می‌برم و ... است.

این کتاب نمایانگر واقعیت‌هایی از اثرات کم‌نظیر بازی‌های ورزشی در رشد جسمی و روانی کودکان است. نکاتی که اگر به آن توجه شود می‌توان آیندۀ بهتری را از نظر سلامت، برای کودکان و نوجوانان رقم زد.


«چگونه کتاب بخوانیم»

پدیدآور: مارتیمر جی. آدلر، چارلز لینکلن ون دورن؛ مترجم: محمد صراف‌تهرانی

ناشر: مؤسسه چاپ و نشر آستان قدس رضوی

تعداد صفحات: ۴۲۴

«چگونه کتاب بخوانیم» برای کسانی نوشته شده که علاقه دارند اهل مطالعه باشند و در جستجوی راه‌حلی برای رفع مشکلاتی هستند که در مسیر کتاب‌خوان شدنِ آن‌ها سنگ‌اندازی می‌کند. آن‌ها که هدف اصلی‌شان کسب دانش بیشتر است.

این کتاب با نگاه انتقادی به مسئله خواندن آن را به‌عنوان یک معضل عمومی معرفی می‌کند که به سبب ناآگاهی مردم و عادی شدن این مشکل، از برطرف کردن آن غفلت شده است.

در این کتاب مهم‌ترین راه حل رفع مشکلات خواندن، شناخت آن به‌عنوان یک درد و سپس یافتن راهی برای مداوای این بیماری فرهنگی معرفی می شود.

آموزش تکنیک‌های مفید رده‌بندی موضوعی کتاب‌ها، خوانش هوشمندانه متن و ارتباط سازنده خواننده با نویسنده از نکاتی است که این کتاب را کاربردی و خواندنی می‌کند.

نویسندگان این کتاب، کتاب‌خوانی را به چهار سطح خوانشی ابتدایی، اجمالی، تحلیلی و منطقی تقسیم می‌کنند و میان این سطوح نیز میان ادراک، تفکر و یادگیری تمایز قائل می‌شوند.

 مطالعه با روش‌های متنوع و جذّابی که در این کتاب در خصوص مطالعه انواع متون علمی و عمومی پیشنهاد شده می‌تواند به میزان قابل‌توجّهی درک ما را از مطالب خوانده‌شده افزایش دهد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۸/۱۲
مدیر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی