منابع طرح کتابخوان مهرماه ۱۳۹۹ معرفی شد
پنج کتاب «لمس بام دنیا» نوشته اریک واینمایر و ترجمه خباز بهشتی؛ «من امام رضا(ع) را دوست دارم» نوشته غلامرضا حیدری ابهری؛ «نامش محمد(ص) بود» نوشته سیدمهدی آیت اللهی؛ «ستون ۱۴۵۳» نوشته مسلم ناصری و «مردی به رنگ پرتقال: زندگینامهی داستانی شهید سیدموسی نامجو» نوشته عزتالله الوندی آثار ارائه شده در بسته پیشنهادی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در قالب طرح کتابخوان مهرماه ۱۳۹۹ برای علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی هستند.
«لمس بام دنیا»
پدیدآور: اریک واینمایر؛ مترجم: خباز بهشتی
ناشر: نغمه نو اندیش
تعداد صفحات: ۴۹۷
اریک واینمایر در سپتامبر سال ۱۹۶۸ میلادی در آمریکا متولد شد. او بهعلت بیماری خراشیدگی شبکیه چشم در سن سیزده سالگی بهطور کامل بینایی خود را از دست داد، اما این معلولیت اریک را از حرکت باز نداشت. او زندگی را با شور و هیجان بیشتری ادامه داد.
لمس بام دنیا سرگذشت پرماجرا، امیدبخش و اثرگذار اریک است که در تکاپو برای گذر از مرزهای محدودیت و توانایی ترسیم شده. او از نابینایی، دنیای بینایان و مبارزه با ناملایمات زندگیاش سخن میگوید.
اریک از رویایش برای صعود به بام دنیا اورست، میگوید، رویایی که به حقیقتی حیرت انگیز و دلپذیر تبدیل میشود. رویایی که تنها برای تعداد اندکی از کوهنوردان محقق شده است. از قلههای برف گرفته مک کینلی (آمریکای شمالی) تا قلل سر به فلک کشیده آکونکاگوآ و کلیمانجارو، و سرانجام تلاش واپسین برای گام نهادن بر قله اورست. در این کتاب صدای نفسهای اریک وقتی برای مبارزه با تودههای یخ و برف تلاش میکند و خود را از زمین جدا میکند تا بر آیندهای مرتفع گام بگذارد به گوش میرسد. صحنهها و جزئیات در این کتاب بسیار هنرمندانه و دقیق توصیف شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«»شاید این یک تعصب باشد ولی من باور نمی کنم که انسانی، علت صعودش به قله را، دیدن منظرهی اطراف بیان کند. هیچکس سختی کوهستان را برای دیدن یک منظره تحمل نمیکند. قله، تنها جایی بر کوهستان نیست. قله در قلب و ذهن ما جای دار!»
«قله، پارهای از یک رویاست که به حقیقت می پیوندد و مدرکی مسلم بر این است که زندگی مان با معناست. قله نشانی از آن است که میتوانیم با قدرت اراده و توان جسممان، زندگی را به آنچه میخواهیم و آنچه دستانمان قدرت خلق آن را دارند، تبدیل کنیم.»
«من امام رضا(ع) را دوست دارم»
پدیدآور: غلامرضا حیدری ابهری
ناشر: نشر جمال
تعداد صفحات:۲۴
کتاب «من امام رضا(ع) را دوست دارم» جلد دهم از مجموعه چهارده جلدی "من اهل بیت(ع) را دوست دارم" است. این مجموعه بر اساس یکی از بهترین روشهای معرّفی شخصیتهای دینی و مذهبی نوشته شده. در این روش، تنها به جنبههای تاریخی از زندگی اشخاص بسنده نمیشود، بلکه به ابعاد گوناگون زندگی فردی و اجتماعی نظیر، مقام معنوی، سبک زندگی، افکار، اندیشهها و سخنان ایشان نیز متناسب با سن و سال کودک و نوجوان پرداخته میشود. قرآن کریم نیز همین روش را برای معرّفی انبیا و اولیا به کار برده است.
این کتاب برای کودکان ۸ تا ۱۲ ساله نوشته شده است. داستان از زبان یک کودک نقل میشود و زبان ساده و صمیمی که روایتگری میکند، برای مخاطب کودک آشنا و قابل فهم است. در ابتدا، امام هشتم معرفی میشوند و در ادامه ویژگیهای فردی و تعاملاتشان با مردم توصیف میگردد. پس از توصیف امام با همان زبان صمیمی و کودکانه، روایتها و ماجراهای کوتاهی از ایشان نقل میشود؛ از لحظه تولد، پدر، مادر، خواهران و برادران، که به شناخت بهتر کودک از امام کمک شایانی میکند. تصاویر رنگی کتاب نیز برای تجسم بهتر کودکان به یاری کلمات آمده است. در پایان، ماجرای سفر امام رضا علیه السلام به ایران و اتفاقاتی که در طی سفر برایشان رخ میدهد، رسیدن به ایران و سرانجام شهادت آن حضرت روایت میشود.
«نامش محمد(ص) بود»
پدیدآور: سیدمهدی آیت اللهی
ناشر: مدرسه
تعداد صفحات: ۳۲
گواهی میدهم که جز او خدایی نیست و محمد بنده و پیامبر اوست ...
سحر نزدیک میشد و افق آسمان مکه انگار از این نور اسرار آمیز روشن و روشنتر میشد. در این خانه خبری بود. کسی به دنیا میآمد. کسی که در آیندهای نهچندان دور باید سرنوشت انسانها را دگرگون میکرد.
کتاب «نامش محمد بود» مروری است گذرا بر زندگی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آل وسلم، از تولّد تا وفات. نویسنده تلاش کرده است به اختصار، مهمترین فرازهای زندگی آن حضرت را برای کودکان و نوجوانان تبیین کند.
در این کتاب زیبا، توصیفاتی از ولادت پیامبر(ص) و اتفاقات و شگفتیهای طبیعی همزمان با آن نقل میشود. دوران کودکی و آموزش وی نزد حلیمه، درگذشت آمنه (مادر گرامی حضرت) و جدّش عبدالمطلب، همزیستی با مردم مکّه و تأمّل و درنگ در باورها و نوع زندگی آنها. در این زندگینامه داستانی، به شرح سفر آن حضرت به همراه ابوطالب و دیدار با راهب مسیحی و پیشگوییهای وی درباره نبوّت حضرت اشاره میشود. اشتغال به تجارت و آشنایی با خدیجه، بانوی سرشناس مکّه و ازدواج با او، آغاز وحی و دعوت مردم به اسلام، هجرت از مکّه به مدینه و تشکیل حکومت اسلامی، ماجرای غدیر خُم و اعلام جانشینی و امامت امیرالمؤمنین علیه السلام و سرانجام رحلت ایشان از موضوعات مهم کتاب است. یکی دیگر از نکات مهم کتاب حضور امیرالمؤمنین علیه السلام است که در مقاطع گوناگون زندگی پیامبر صلی الله علیه و آل وسلم در این کتاب به چشم میخورد. تصویرگری جذاب کتاب نیز که در جای جای متن آن خودنمایی میکند، همراهی نقش و کلمه را به زیبایی هرچه تمام به نمایش میگذارد.
«ستون ۱۴۵۳»
پدیدآور: مسلم ناصری
ناشر: کتاب جمکران
تعداد صفحات: ۱۳۵
نویسنده کتاب تاریخدان است و تاریخ را دستمایه داستان نویسیاش کرده و در این رمان درباره پیاده روی نجف تا کربلای اربعین با عبور از مرزهای مکان و زمان مسائل روز جامعه را پاسخ میدهد. ستون ۱۴۵۳ نام آخرین ستون مسیر پیادهروی نجف تا کربلاست که به حرم سیدالشهدا علیهالسلام منتهی میشود. اما این ستون وجود خارجی ندارد و اشارهای است به بارگاه حضرت اباعبدالله علیهالسلام.
در این کتاب حال و هوای پیادهروی اربعین مشهود است و نویسنده شما را در سفر زمان به وقایع روزهای ۱۴۰۰ سال قبل در سفر بازگشت از کربلا به نجف همراهی میکند. به تعبیر نویسنده این رمان از دو سفر تشکیل شده؛ سفر در مکان و سفر در زمان. راوی، سفر خویش را میان واقعیت و تخیل آغاز میکند و به ۱۴۰۰سال پیش نقب میزند و همراه پسران «اثیب یمانی» میشود که در زمانه موج میزنند و در سفر عشق پای میفشردند تا ...
مسلم ناصری، سفر اربعین را سفر عشق مینامد و هدف از نگارش کتاب را قدم گذاشتن دل در مسیر این سفر معنوی میداند.
رمان «ستون ۱۴۵۳» علاوه بر کشش پر تخیل داستانی، نمونه موفقی از مسألهشناسی در رویکرد به تاریخ است. برای خوانندهای که به دنبال درک معنا و حس پیادهروی اربعین است، بدون شک میل راوی این کتاب به کنجکاوی در گوشهوکنار کوچههای هزارساله نجف، تفحص در برش کوتاهی از زندگی دو شخصیت در دوران خلافت امیرالمؤمنین حضرت علی علیهالسلام و مفصل قرار دادن واقعهای سترگ که شخصیتهایی را از پیش و پس از عاشورا و از صحراهای یمن تا بیابانهای قم به هم میرساند، جذاب و دنبالکردنی است.
«مردی به رنگ پرتقال: زندگینامهی داستانی شهید سیدموسی نامجو»
پدیدآور: عزتالله الوندی
ناشر: نشر شاهد
تعداد صفحات: ۱۱۲
این کتاب زندگینامهی داستانی شهید موسی نامجو وزیر دفاع ایران در سال ۱۳۶۰ است که در آن نویسنده سرگذشتنامه شهیدان واقعه هفت تیر ۱۳۶۰ را نیز روایت میکند. گفتنی است این شهید، متولد آذر ۱۳۱۷ در بندر انزلی بوده که سرانجام بر اثر سقوط یک فروند هواپیمای نیروی هوایی که حامل شهدا و مجروهین جنگ بوده، به همراه سرلشکر ولیالله فلاحی، تیمسار سرتیپ فکوری و کلاهدوز به شهادت میرسد.
«مردی به رنگ پرتقال» دربر دارنده ۱۵ داستان کوتاه مستقل، با عناوین «مثل سکوت»، «به رنگ پرتقال»، «به دنبال آرزو»، «راز گل سرخ»، «سفر به آینده»، «افسر و افسر»، «کول پیمایی»، «حس غریب»، «سفر رازآمیز»، «شب تار، شب بیدار»، «فکرهای مسموم»، «لباسهای خونی»، «نوشتم باران، باران بارید»، «شما کجا میروید؟» و «پیوستها» است که هر کدام فرازی از زندگی شهید نامجو را روایت میکند. زبان راوی بسیار ساده و دوستانه است و این موضوع مطالعه کتاب را بسیار جذاب میکند. رنگ زندگی و تکاپوی هستی برای رسیدن به حق در گوشه و کنار این داستانها خودنمایی میکند. هر کدام از این داستانها به تنهایی یک زندگی است، یک زندگی بیانتها که شهادت آن را تا بینهایت وسعت میدهد.
شهید نامجو پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در مسئولیتهایی چون عضو هیئت علمی و فرماندهی دانشکده افسری و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مشغول به کار شد.