اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان

Golpayegan Public Library Office
اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گلپایگان

این وبلاگ جهت معرفی و اطلاع رسانی فعالیت‎های اداره کتابخانه‎‎های عمومی شهرستان گلپایگان راه اندازی شده است.

بایگانی

آدرس

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در آیین اختتامیه سومین دوره معرفی پایتخت کتاب ایران، اجرای موفق این طرح در سه سال گذشته را یکی از جلوه‌های هم‌افزایی فرهنگی و موفقیت برای وحدت فرهنگی در کشور دانست.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، آیین اختتامیه سومین دوره «طرح معرفی پایتخت کتاب ایران» عصر دوشنبه دوم اسفند با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمد اله‌یاری‌ فومنی معاون توسعه‌کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی دیگر از مسئولان فرهنگی با انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 1396 در تالار وحدت برگزار شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: امروز این سالن و این جمعیت نمادی از ایران کوچک هستند همه نگاه‌های مختلف با همه قبایل، قوم، نژاد و مذهب در زیر یک سقف جمع شده‌ایم که درباره کتاب حرف بزنیم. درود بر شرف و اخلاق شما که مسیر طولانی را تا به اینجا تحمل کرده‌اید و خود را به اینجا رسانیده‌‌اید که یکبار دیگر کتاب را ابزار پیوند خود قرار دهید.
وی ادامه داد: اگر قرار است در این سرزمین اتفاقی رخ دهد باید از ریل فرهنگ شکل بگیرد و اگر قرار است ریل فرهنگ شکل بگیرد باید از انسان شکل بگیرد و آن عنصری به نام فضیلت و معرفت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اگر بپذیریم فرهنگ جامعه بر اساس اندیشه امام خمینی(ره) که مبانی فرهنگی را در ساخت انسان فرهنگی تلقی می‌کردند، تعریف می‌شود امروز زن و مرد و شهری و روستایی به‌عنوان انسان‌های فرهنگی جمع شده‌اند که بگویند کتاب عامل وحدت و وفاق و همدلی است.

صالحی‌امیری توضیح داد: کسی که در این جشنواره‌ها انتخاب نشده است نباید ناراحت باشد چرا که تشخیص امتیازات کار سختی است بنابراین باید به رأی داوران احترام گذاشت. همه شما روستاها و شهرها که کاندید بودید منتخب اهل فرهنگ هستید اما به رسم روال و عرف جاری باید یکی برنده شود و در نمای جامعه به تصویر کشیده شود.

وی بیان کرد: این جشنواره از همه جشنواره‌های ما زیباتر بود در این جمع صفا و صمیمت بیشتری احساس می‌کنم و این نشان می‌دهد کتاب حوزه‌ای است که می‌تواند دل‌ها را به هم وصل کند.

صالحی‌امیری افزود: امروز معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی قدم‌های مؤثری برداشته است و توانسته شور و شوق زیادی در این عرصه در جامعه ایجاد کند. نهاد کتابخانه‌های کشور با بیش از 3 هزار و 200 کتابخانه و 6 هزار کتابدار تلاش می‌‌کند کتاب را به اقصی‌نقاط کشور برساند. همچنین امور مساجد تلاش می‌کند با 12 هزار کتابخانه در بیش از 23 هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد موجی را در میان مومنان برای کتابخوانی ایجاد کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز همه کسانی که از ایران آمده‌اند برنده هستند امیدوارم بتوانیم سازوکاری پیدا کنیم که بیش از یک پایتخت و چندین روستا به عنوان منتخب انتخاب شوند.
وی ادامه داد: می‌توانیم در آموزش و پرورش، شهرداری‌ها و حوزه‌های مساجد حتی در آموزش عالی و پایگاه‌های نظامی و انتظامی و مراکز 15 گانه‌ای که متولی امر کتاب و کتابخوانی هستند منشأ تحولات بزرگی شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تقریظ رهبر انقلاب بر 4 کتاب دفاع‌مقدس نشان از اهمیت این حوزه دارد، بیان داشت:‌ شخصیت اول کشورمان با تمام مشغله خود در دنیای اسلام به امر کتابخوانی و تقریظ‌نویسی همت می‌گمارند. این امر باید الگویی برای تمام نقاط و مردم کشور باشد چرا که امروز هیچ توجیهی برای کتاب نخواندن وجود ندارد.

وی با تأکید بر این‌که امروز هیچ توجیهی برای کتاب‌ نخواندن وجود ندارد، اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی، آستان مقدس قم و آستان قدس رضوی قدم‌های خوبی در حوزه کتابخوانی برداشته‌اند این نشان می‌دهد که می‌شود با کمترین هزینه جریان کتابخوانی را به یک فرهنگ جاری تبدیل کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: توسعه از فرهنگ و از انسان فرهنگی آغاز می‌شود. تا انسان ساخته نشود جامعه ساخته نمی‌شود و اگر بناست انسان ساخته شود نقطه آغازش کتاب است و باید زمینه را برای بهره‌مندی همگان از این عنصر(کتاب) فراهم شود.

صالحی‌امیری اظهار کرد: امسال بوشهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شده است. بوشهر مردمانی نجیب، سختکوش با فرهنگ و فرهیخته دارد. بوشهر نگین درخشانی است که در فرهنگ تمدن ایرانی می‌درخشد. بوشهر تکه‌ای از پاره تن ایران اسلامی است و با انتخاب آن در حقیقت ایران پایتخت کتاب شد.

علیرضا مختارپور در این مراسم با تمجید از ایده انتخاب یک شهر به عنوان پایتخت کتاب ایران اظهار داشت: یکی از جلوه‌های امید و تدبیر، یکی از جلوه‌های هم‌افزایی فرهنگی و یکی از جلوه‌های موفقیت برای وحدت فرهنگی ملت ما همین برنامه‌ای‌ است که در این سه سال اجرا شده است. 

وی افزود: از آنجا که تمام دستگاه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شهرها در این برنامه مشارکت می‌کنند، رقابت بسیار فوق‌العاده‌ای صورت گرفته که جا دارد تدبیری در خصوص کنترل این میزان شور و تلاش نیز اتخاذ گردد؛ چراکه این نشان دهنده ظرفیت‌های فرهنگ، مطالعه، کتاب و کتابخوانی است و ما می‌توانیم باقی مشکلاتمان را نیز با همین الگو حل و فصل کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به همدلی تمامی دستگاه‌ها و مسئولان شهر نیشابور در دومین دوره پایتخت کتاب ایران خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت و دستاوردهای دومین دوره طرح پایتخت کتاب ایران در نیشابور پیدا کردن قابلیت و ظرفیت هماهنگی و هم‌افزایی میان مسئولان دستگاه‌های مختلف این شهر اعم از انجمن‌ها، نهادهای سیاسی و گروه‌های مختلف علی‌رغم اختلاف نظرهای سیاسی و اجتماعی بود.

مختارپور اضافه کرد: این همان رمز اصلی موفقیتی است که می‌تواند در تمامی برنامه‌های دیگر کشور نیز اجرایی شود؛ چراکه اگر اختلافات و سلایق سیاسی به حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی کشور نیز کشیده شود، خدایی ناکرده آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی گسترش خواهند یافت.

وی در پایان با اشاره به عملکرد موفق نیشابور گفت: نمونه‌ای که در نیشابور اتفاق افتاده، می‌تواند در شهرهای دیگر نیز اتفاق بیافتد و به همه دستگاه‌های دولتی، غیردولتی و جریانات سیاسی و فرهنگی برای اعتلای فرهنگی کشور کمک فراوانی کند. در این صورت تصور می‌کنم که دیری نخواهد پایید که ایران «کشور کتاب در جهان» شود.

گفتنی است پس از بررسی پرونده 103 شهر که داوران مرحله مقدماتی به داوران نهایی معرفی کرده بودند، شهر بوشهر، به‌دلیل برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های صنعتی، فرهنگی و هنری در تدوین برنامه‌های ویژه پایتخت کتاب و حمایت از طرح‌های ترویج کتابخوانی، به‌عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد. اهواز و نیشابور در دوره های گذشته به ترتیب پایتخت کتاب معرفی شده بودند.

علیرضا مختارپور، سیدمحمد بهشتی، محمود آموزگار، سیدعباس صالحی، احمد مسجدجامعی، عباس کرخی و عبدالمهدی مستکین اعضای هیأت داوران سومین دوره طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران بودند.
منبع : iranpl.ir
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۱۲/۰۴
مدیر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی